Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου με Εμίρ Κουτσουρίτσα και Βικτόρια Χίσλοπ


Στις 24 Μαΐου ανοίγει τις πόρτες της η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης στη Helexpo.
Όπως κάθε χρονιά οι θεματικές ενότητες της έκθεσης θα κερδίσουν το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού – και όχι μόνο – ενώ ο Εμίρ Κουτσουρίτσα και η Βικτόρια Χίσλπο (Το Νησί) θα είναι ανάμεσα στους επίσημους καλεσμένους.

Η Σερβία, χώρα με μεγάλη λογοτεχνική παράδοση (Ίβο Άντριτς, Ντανίλο Κις, Μίλοραντ Πάβιτς) και λαμπερό παρόν και μέλλον (Ντούσαν Κοβάσεβιτς, Βλάντισλαβ Μπάγιατς, Ντράγκαν Βέλικιτς, Βίντα Ογκνιένοβιτς, Γκόραν Πέτροβιτς, κ.ά.), θα είναι φέτος η τιμώμενη χώρα της ΔΕΒΘ ανταποδίδοντας παράλληλα τη φιλοξενία της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Βελιγραδίου το 2009. Δέκα από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Σέρβους συγγραφείς θα συναντηθούν με το ελληνικό κοινό, ενώ πρόσωπο-έκπληξη αποτελεί η παρουσία του διεθνούς, πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα, με την ιδιότητα αυτή τη φορά του συγγραφέα, για την παρουσίαση του πρώτου αυτοβιογραφικού βιβλίου του “Εγώ πού βρίσκομαι σε αυτή την ιστορία;” (προσωρινός τίτλος) που θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Πατάκη λίγες ημέρες πριν από την Έκθεση.

Παράλληλα θα υπάρχουν οι θεματικές ενότητες “Focus στα Βαλκάνια”, με τη διοργάνωση του 1ου Διαβαλκανικού Φεστιβάλ Ποίησης, η θεματική έκθεση  «Θεσσαλονίκη – 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της», και οργάνωση κύκλου συναντήσεων «Μνήμη και Ιστορία».
Ακόμη, στο αφιερωματικό περίπτερο στον “Νικηφόρο Βρεττάκο: 100 χρόνια από τη γέννησή του και μια συναυλία με μελοποιημένη ποίηση”, θα παρουσιαστούν τεκμήρια από το προσωπικό αρχείο του Νικηφόρου Βρεττάκου.
Τέλος, θα υπάρχει και φέτος Παιδική Γωνιά με άρωμα Αρχαίας Αιγύπτου - και γωνιά για τους εφήβους – και μια γωνιά για τη φιλαναγνωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More