Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ο Ομπάμα είναι ο πρώτος “gay πρόεδρος”. Η κίνηση ματ που σαρώνει τον αμερικανικό τύπο!


Ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πρώτος έγχρωμος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Η καμπάνια του, για τις επερχόμενες εκλογές στις 6 Νοεμβρίου 2012, έχει πολλούς υποστηρικτές και φαίνεται πως τους έκανε ακόμη περισσότερους, ύστερα από τις δηλώσεις του πως υποστηρίζει τους γάμους των ομοφυλόφιλων! 

Και όλα αυτά σε μια Αμερική όπου οι γάμοι μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου διχάζουν την κοινωνία… Το 50% των πολιτών υποστηρίζει πως οι gay γάμοι πρέπει να είναι νόμιμοι, ενώ το 48% υποστηρίζει το αντίθετο. (οι Αμερικάνοι είναι αρκετά συντηρητικοί κι ας μην τους φαίνεται)

Ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο δίκτυο ABC δήλωσε χαρακτηριστικά: “Από ένα σημείο και μετά, συμπέρανα πως για εμένα, ήταν σημαντικό να δηλώσω πως τα ζευγάρια του ίδιου φύλου θα πρέπει να είναι σε θέση να παντρευτούν”

Ας μην ξεχνάμε, όμως, πως ο Ομπάμα δεν ήταν πάντα υπέρ των ομοφυλόφιλων γάμων. Τι τον έκανε να αλλάξει γνώμη; Όταν είδε ένα γάμο ομοφυλόφιλων και σκέφτηκε το προσωπικό των ΗΠΑ που είναι σε υπηρεσία, οι οποίοι “δε θα μπορέσουν ποτέ να παντρευτούν”.

Όλες αυτές οι δηλώσεις έχουν δημιουργήσει παροξυσμό στον Αμερικάνικο τύπο. Συγκεκριμένα το περιοδικό “Newsweek” ανακηρύσσει τον Ομπάμα ως τον πρώτο “gay πρόεδρο” της χώρας.  
Ο πολιτικοποιημένος gay blogger, Άντριου Σάλιβαν, που έγραψε και το άρθρο αναφέρει πως η απόφαση του προέδρου τον έκανα να δακρύσει…

Όμως και ο New Yorker αποφάσισε να χρησιμοποιήσει στο εξώφυλλο την “αλλαγή” πλεύσης του Λευκού Οίκου για στους ομοφυλόφιλους. Ο καλλιτέχνης του εξωφύλλου είπε χαρακτηριστικά: “Ήθελα να γιορτάσω τη γενναιότητα του προέδρου για τις δηλώσεις του. Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας”.


Στην αντίπερα όχθη, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ δεν έχει τις ίδιες απόψεις με τον Ομπάμα, καθώς πιστεύει πως “ο γάμος είναι μια σχέση ανάμεσα σε έναν άντρα και μία γυναίκα”. Très passé φίλτατε Ρόμνεϊ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More