Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Γνωριμία με τη γευστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης


Μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του πρώτου Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, η πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης συνεχίζεται. Έως τις 09 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν δράσεις που επιχειρούν να μας γνωρίσουν τη γευστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης.
 
Το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης μας προτείνει ένα δεκαπενθήμερο με  προτάσεις που καλωσορίζουν το καλοκαίρι του 2012, ενδιαφέροντες περιπάτους στις αγορές της πόλης αλλά και ξεναγήσεις στο ευ ζην της παλαιάς Θεσσαλονίκης, παιδικές δραστηριότητες, παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις. Επισημαίνεται ότι μέρος της διοργάνωσης αφορά στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, σε μια απόπειρα προσδιορισμού της γαστρονομικής ταυτότητάς της από το 1912 έως το 2012.

Αναλυτικότερα, στις 9 Ιουνίου και ώρα 11.00-13.00 το Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την προσπάθεια ανάδειξης της γαστρονομικής κληρονομιάς της πόλης, μας προσκαλεί σε “Περίπατο στις αγορές της πόλης”.
Η διαδρομή θα περάσει από τις στοές και τα στενά δρομάκια της Δημοτικής Αγοράς Βλάλη, γνωστής ως Καπάνι, όπου τα ψαράδικα με τη δυνατή απόπνοια ιωδίου εναλλάσσονται με τα χασάπικα, τα κοτοπουλάδικα και τα μανάβικα. Θα διασχίσει τη φημισμένη αγορά Μοδιάνο, με τις διαχωρισμένες αγορές κρεάτων, ψαριών και θαλασσινών, λαχανικών, μπαχαρικών, καφεκοπτείων κλπ. Και θα καταλήξει σε καταστήματα τροφίμων, από τα πιο παλιά της πόλης.
Σημείο συνάντησης: Πλατεία Αριστοτέλους & Ερμού
Τρόπος Συμμετοχής: κατόπιν δηλώσεως συμμετοχής στα τηλέφωνα 2310 280328, 2310277641, έως την Παρασκευή 8 Ιουνίου. Σε κάθε ξενάγηση μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν έως 30 άτομα κατά σειρά προτεραιότητας.

“Τρίτη βράδυ τρώμε έξω. Μενού 10 Ευρώ”

Στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να συμμετέχουν δυναμικά και οι χώροι εστίασης της πόλης. Έτσι, η δράση "Τρίτη βράδυ τρώμε έξω. Μενού 10 Ευρώ" συνεχίζεται για όλη τη χρονια μετά από την τεράστια επιτυχία που σημείωσε με αποτέλεσμα να υιοθετηθεί με μεγάλη μας χαρά και από τον Δήμο Αθηναίων. Συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε γευστικά μενού και πρωτότυπες συνταγές με 10 € στα εστιατόρια της πόλης.
Τα καταστήματα που παίρνουν μέρος στη δράση βρίσκονται αναρτημένα στο σύνδεσμο http://foodfestival.thessaloniki.gr/tuesdays/.
Προϋπόθεση συμμετοχής παραμένει η εκδήλωση ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων στη λίστα η οποία εξακολουθεί να ενημερώνεται.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα, καθώς και για την συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στο http://foodfestival.thessaloniki.gr.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More