Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Δωρεάν είσοδο και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων


Στις 18 Μαΐου γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Μουσείων, με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει ξεναγήσεις, παραστάσεις, συναυλίες και δημιουργικά εργαστήρια εντός των μουσείων, που θα κρατήσουν ανοιχτές τις πόρτες τους μέχρι αργά το βράδυ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μουσικοθεατρική παρουσίαση δημοτικών τραγουδιών, εθίμων και δρώμενων της Άνοιξης με τίτλο «Τα εαρινά». (18 Μαΐου, ώρα 19:30). Το μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 08:00 έως τις 20:00. 

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού
Στις 18 Μαΐου η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ στο πλαίσιο της “Νύχτας Μουσείων” θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από αρχαιολόγους του Μουσείου στη μόνιμη έκθεση, από τις 20:00 έως τις 23:00. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής.

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ
Ειδικά για τις 18 Μαΐου, το Τελλόγλειο θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό μέχρι τα μεσάνυχτα. Από τις 12:00-13:00 και από τις 16:00-17:00, θα γίνουν περιηγήσεις στις εκθέσεις «Έλληνες Χαράκτες από τη Δωρεά Δημητρίου Τσάμη» και «Παύλος Βασιλειάδης-Περιβάλλοντα».
Στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία post-rock, shoegaze και ηλεκτρονικής μουσικής με τον Absent without leave.

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Στο πλαίσιο των εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, το «Εργαστήρι Jazz» των σπουδαστών του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης, θα παρουσιάσει συναυλία στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου "Παραδοσιακές Ενδυμασίες από τη Μακεδονία και τη Θράκη: 1860-1960”
από το μουσειοπαιδαγωγό Γιώργο Αδαμίδη, αφήγηση λαϊκών παραμυθιών από την Ανθή Θάνου και τον Παναγιώτη Κούλελη (μουσική) και παράσταση χοροθεάτρου με μουσική και αφήγηση από την ομάδα καλλιτεχνών SOURLIBOOM, για μεγάλους και μικρούς. 

Μουσείο Φωτογραφίας
Ελεύθερη θα είναι η είσοδος για το κοινό στο Μουσείο Φωτογραφίας έως τις 22:00. Παράλληλα, την ίδια μέρα, στις 19:45, σε συνεργασία με το Φωτογραφικό Κέντρο Stereosis, θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου (Αποθήκη Α’, Λιμάνι) ξενάγηση και ενημέρωση για την έκθεση «Ανάπτυξη- Βραβείο Pictet» η οποία παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Παράλληλου Προγράμματος της PhotoBiennale και περιλαμβάνει έργα των 12 finalist.

NOESIS - Μουσείο Τεχνολογίας
Στο πλαίσιο του εορτασμού η είσοδος στις εκθέσεις του Μουσείου Τεχνολογίας (εκθετήριο Αυτοκινήτων, Τεχνοπάρκο με συμμετοχικά εκθέματα και έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας) θα είναι ελεύθερη για το κοινό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More