Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Θα γίνει το Άγιο Όρος το "Βατικανό" της Ελλάδας;


Η Διπλή Σύναξη, το ανώτατο όργανο του Αγίου Όρους, συνεδριάζει σήμερα, για να συζητήσει το θέμα της φορολόγησης των ακινήτων των ιερών μονών, που βρίσκονται εκτός της Χερσονήσου του Άθως.


Στην πρώτη συνεδρίαση, η Διπλή Σύναξη, είχε αποφασιστεί να δοθεί στην ελληνική Πολιτεία διορία μέχρι τις 15 Μαΐου, για να δουν εάν θα υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, να μην υποστούν τόσο μεγάλες φορολογικές επιβαρύνσεις.  

Πληροφορίες των εκκλησιαστιακών κύκλων θέλουν το όργανο της μοναστικής κοινότητας να σκέφτεται την ανεξαρτησία του Αγίου Όρους.

Η Διπλή Ιερά Σύναξη στο τελεσίγραφο που θα δώσει αύριο ζητούν “Να σταματήσει αυτό το έγκλημα των αιώνων, που θα σημάνει το τέλος της Ορθοδοξίας, που έχει πνεύμονά της και ανάσα της Άγιο Άθωνα, που σεβάστηκαν Αυτοκράτορες αλλά και Κατακτητές”!

Σε διαφορετική περίπτωση, απειλούν ότι “Το Άγιον Όρος θα διακόψει κάθε σχέση με την "κατεχόμενη", όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, “ελλαδική Πολιτεία, θα κηρυχθεί σε διωγμό και θα ζητήσει την βοήθεια της Ρωσίας και του νέου ηγέτη της Β. Πούτιν”

Να επισημάνουμε πως οι μονές του Άγιου Όρους έχουν στην κατοχή εκτάσεις και στην υπόλοιπη Χαλκιδική και αρκετοί φοβούνται πως θα τα πουλήσουν σε ξένους, ενώ αρκετοί θεωρούν πως αν αποφασίσουν να γίνουν το Βατικανό της Ελλάδας, θα αξιοποιήσουν τουριστικά την χερσόνησο του Άθως. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More