Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Έρχεται το TEDxThessaloniki


Στις 12 και 13 Μαΐου η Θεσσαλονίκη υποδέχεται Έλληνες και ξένους ομιλητές και performers, από τους χώρους της οικονομικής επιστήμης, της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας... 

του εθελοντισμού, του περιβάλλοντος και της τέχνης, στο πλαίσιο του TEDxThessaloniki. Το θέμα της εκδήλωσης είναι το “Θάρρος να δημιουργείς”.

Την πρώτη ημέρα της εκδήλωσης το “Ολύμπιον” θα φιλοξενήσει ομιλίες από τις 11:00 έως τις 21:00. Στόχος είναι να διερευνηθούν ζητήματα όπως «σε τι συνίσταται το θάρρος», «η αποφασιστικότητα» και η «τυφλή πίστη», που απασχολούν τους νέους της χώρας, οι οποίοι αναζητούν την έμπνευση μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Ανάμεσα στους ομιλητές και τους συμμετέχοντες θα είναι ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής, ο συνθέτης Γιάννης Αγγελάκας, η συγγραφέας Victoria Hislop, η ποιήτρια Alicia Stallings, ο οικονομολόγος Tomas Sedlacek και ο τ. Δήμαρχος Τιράνων Edi Rama. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Πόπη Τσαπανίδου.

Στις 13 Μαΐου, στον πολυχώρο «Οξυγόνο» (Ολύμπου 81, τηλ. 2301 260085) θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση εργασίας διοργανωτών TEDx, από τα Βαλκάνια και την Τουρκία, (TEDxBalkans Organizers Workshop) με στόχο την ανταλλαγή εμπειριών, τεχνογνωσίας και ιδεών καθώς και τη δημιουργία των συνθηκών που θα οδηγήσουν σε μελλοντικές κοινές δράσεις. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 10:00.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.tedxthessaloniki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More