Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

The Avengers: Οι Υπερήρωες "σπάνε" το box office!


Η μεγαλύτερη υπερηρωική μάζωξη στην ιστορία του κινηματογράφου συνέτριψε κάθε εισπρακτικό ρεκόρ στον «άνοιγμά» της στις ΗΠΑ, με τζίρο 200,3 εκατομμύρια δολάρια το πρώτο τριήμερο προβολής της (4 με 6 Μαίου)! 
από τη Βάλια Μπουγιουκλή
Οι «Εκδικητές» Iron ManThorCaptain AmericaHulkHawkeye και Black Widowσαρώνουν τα ταμεία όπου κι αν προβάλλονται καθώς μέσα σε μόλις 12 ημέρες προβολής στις σκοτεινές αίθουσες του πλανήτη, έφθασαν σε εισπράξεις τα 641,8 εκατομμύρια δολάρια!
Η επιτυχία τους δεν αποτελεί έκπληξη αλλά αντιθέτως είναι και θετικό δείγμα για το ότι το κοινό δεν τρώει κουτόχορτο και όταν το σέβεσαι και του προσφέρεις αξιοπρεπείς παραγωγές, ανταποδίδει. Γιατί ναι μεν, οι «Εκδικητές» είχαν το πανέξυπνο και ακριβό μάρκετινγκ που υπαγορεύουν οι κανόνες του Χόλιγουντ για κάθε μπλοκμπάστερ, αλλά αυτό που εξελίσσει την ταινία σε εισπρακτικό φαινόμενο είναι το καλό σενάριο, η σωστή σκηνοθεσία, οι εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών , η σωστά ενορχηστρωμένη δράση που δεν επαφίεται στη μόδα της επιλογής του 3D , η μουσική επένδυση και γενικά όλα τα συστατικά που ορίζουν μία ολοκληρωμένη ταινία. Από τα preview screenings ακόμη, οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, είχαν «πάρει φωτιά» με σχόλια θεατών που μόνο θετικά πράγματα είχαν να πουν για την πολυαναμενόμενη ταινία. Και οι θεατές που συνέρευσαν και συνεχίζουν να συρρέουν στις αίθουσες μετά την επίσημη έξοδο των «Εκδικητών» ανά τον κόσμο, δεν είναι απαραιτήτως εξοικειωμένοι ή φαν του συγκεκριμένου κόμικ που ενέπνευσε την ταινία. Ο κινηματογράφος είναι πάνω απ’ όλα ψυχαγωγία κι όταν αυτή δίνεται στις σωστές δόσεις, δεν βγαίνουν κερδισμένα μόνο τα στούντιο παραγωγής αλλά και το κοινό.  Ευχόμαστε και ευελπιστούμε, η συνέχεια ( ή σίκουελ) που σίγουρα θα υπάρξει, να διατηρήσει τα υψηλά στάνταρ που έθεσε στο ντεμπούτο του ένα από τα πιο αξιοπρεπή μπλοκμπάστερ που είδαμε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More