Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ταξίδι στις γεύσεις με το Sani Gourmet 2012


Τo ταξίδι στην ουσία της ελληνικής γαστρονομίας συνεχίζεται και το 2012. Το Sani Gourmet ανανεώνει το διάλογο που ξεκίνησε την περασμένη σεζόν σχετικά με την ταυτότητα της Νέας Ελληνικής Κουζίνας
, στην οποία οι επιρροές του παρελθόντος συναντούν τις τρέχουσες γαστρονομικές αντιλήψεις και η παράδοση γίνεται η βάση για την ανάπτυξη μιας φιλοσοφίας με σύγχρονο στίγμα και άποψη.
Κεντρικό θέμα του Sani Gourmet 2012 θα είναι η συλλογή περισσότερων απαντήσεων στο ερώτημα “Ποια είναι η σύγχρονη ελληνική κουζίνα;” και πώς η έννοια αυτή προσλαμβάνεται όχι μόνο από τους Έλληνες αλλά και από το διεθνές κοινό, με έμφαση στη φιλοσοφία του “100-Mile Diet”, της προσαρμογής δηλαδή του γαστρονομικού προϊόντος στην ιδέα της χρήσης πρώτων ύλων που παράγονται σε ακτίνα 100 μιλίων. Κάτι που με απλά λόγια σημαίνει κουζίνα βασισμένη στα τοπικά και εποχικά προϊόντα, πρακτική με οικονομική και οικολογική διάσταση, αφού δεν επιβαρύνεται η τιμή τους με έξοδα μεταφοράς, ωφελείται το περιβάλλον από την αντίστοιχη εξοικονόμηση ενέργειας και, τελικά, στον καιρό της κρίσης ενισχύεται η εγχώρια οικονομία και δημιουργούνται αναπτυξιακές δυνατότητες με σοβαρή προβολή στο μέλλον. Βασικός στόχος αυτού του διαλόγου είναι να επικοινωνηθεί με έμφαση το αναμφισβήτητο γεγονός ότι το γαστρονομικό περιβάλλον της χώρας μας είναι ένα από τα πιο δυνατά τουριστικά της προϊόντα, και ότι η Ελλάδα μπορεί να ενταχθεί δυναμικά στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη.
Το φετινό Sani Gourmet θα διεξαχθεί από τις 11 έως τις 20/03, στο Sani Resort και θα συμμετέχουν οι chef Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Παρίκος, Κωνσταντίνος Φιλίππου, Hevre Pronzato, Σωτήρης Ευαγγέλου, Νίκος Κατσάνης, Άρης Τσανακλίδης κ.ά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More