Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Being Human (US): Η κατάρα του να είσαι άνθρωπος


Στη Βοστόνη του σήμερα, ένας βρικόλακας, ένας λυκάνθρωπος κι ένα φάντασμα ,συμβιώνουν σ’ ένα διαμέρισμα προσπαθώντας να απεξαρτηθούν από τις μεταφυσικές ιδιότητές τους και να ζήσουν, να αγαπήσουν, να συμβιώσουν..ανθρώπινα. 
Πώς να το κατορθώσουν όμως όταν σε κάθε τους βήμα διαπιστώνουν ότι το δύσκολο δεν είναι να είσαι «τέρας» αλλά κάτι ακόμη χειρότερο : να είσαι άνθρωπος.

από τη Βάλια Μπουγιουκλή

Το Being Human (US ) στο οποίο αναφερόμαστε, είναι η αμερικανική προσαρμογή της ομότιτλης βρετανικής σειράς, που προβάλλεται στις ΗΠΑ από το δίκτυο Syfy, έχει ολοκληρώσει τη δεύτερη σεζόν της και έχει δημιουργήσει απίστευτη αναμονή για τον τρίτο κύκλο της που θα ξεκινήσει να προβάλλεται τον Ιανουάριο του 2013. Η μόδα με τα βαμπίρ έδωσε τη δυνατότητα να πάρουν το «πράσινο φως» σειρές όπως το Being Human που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα ξενέρωτα απολειφάδια του “Twilight Saga”.  To Being Human έχει ένα storyline που δεν θα σας αφήσει να το..αφήσετε, έχει σκοτεινό μαύρο χιούμορ, έχει άγριες σκηνές, έχει τραγικές ιστορίες αλλά το κυριότερο είναι ότι έχει καταφέρει να αντικατοπτρίσει μέσα από το σκοτεινό, πολύπλοκο και αιματηρό περιεχόμενό του, την βαρβαρότητα της ανθρώπινης φύσης. Προχωρώντας πολύ πιο πέρα από την ενήλικη μυθολογία του επίσης εξαιρετικούTrue Blood, το Being Human προσαρμόζει και προσαρμόζεται μέσα από την εσωτερική πάλη των υπερφυσικών του ηρώων στην «ανθρωπιά» που τελικά είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί είτε είσαι άνθρωπος είτε “freak”. 

Όπως λέει σε κάποια στιγμή και η ηρωίδα-φάντασμα «εμείς τα τέρατα κρυβόμαστε κάτω από το κρεβάτι σας γιατί φοβόμαστε πιο πολύ εσάς απ΄ότι εσείς φοβόσαστε εμάς». Η σειρά διαθέτει μία εκπληκτική και ευφάνταστη σεναριακή γραμμή για την μόνιμη εσωτερική πάλη των υπερφυσικών ηρώων που ακολουθείται από γεμάτες ανατροπές παράλληλες ιστορίες των οποίων τα ειδικά σπέσιαλ και αιματοβαμμένα εφέ , δεν τα βλέπουμε καν σε αντίστοιχες κινηματογραφικές παραγωγές. Κάθε επεισόδιο είναι εθιστικό όπως εθισμένοι στην αναζήτησή τους για περισσότερη ανθρωπιά, είναι και οι ήρωές του. Εδώ πρέπει να σταθούμε και στους ηθοποιούς Σαμ Γουίτγουερ, Σαμ Χάντιγκτον και Μέγκαν Ραθ ( βαμπίρ, λυκάνθρωπος και φάντασμα αντίστοιχα) που είναι εξαιρετικοί στους ρόλους τους καθώς οι εκφράσεις τους τα λένε όλα πριν καν ξεστομίσουν τις ατάκες τους.
Αν λοιπόν ψάχνετε για μία καλογυρισμένη σειρά με μυστήριο, δράση, υπερφυσικά στοιχεία, φαντασία , σασπένς , ανακαλύψτε το Being Human. Απλά σας προειδοποιούμε ότι θα πρέπει ταυτόχρονα να ζείτε από επεισόδιο σε επεισόδιο την πραγματικότητα του ότι να είσαι άνθρωπος σημαίνει ότι είσαι το μεγαλύτερο «κτήνος» στον πλανήτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More