Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Στο εφετείο δικάζεται ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων θα δικαστεί ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κατηγορούμενος για υπεξαίρεση από τα δημοτικά ποσού ύψους 51,4 εκατ. ευρώ. 


«Επιτέλους, 4,5 ολόκληρα χρόνια μετά την αποκάλυψη από εμένα τον ίδιο, η υπόθεση της υπεξαίρεσης από έναν επίορκο υπάλληλο του δήμου Θεσσαλονίκης οδεύει στο ακροατήριο», δήλωσε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με αφορμή την παραπομπή του σε δίκη για την υπόθεση της «μαύρης τρύπας», ύψους 51,4 εκατ. ευρώ, στα ταμεία του δήμου.
«Έρχεται επιτέλους η ώρα της δικαιοσύνης, έρχεται η ώρα που οι συκοφάντες θα αποκαλυφθούν, έρχεται η ώρα που η λάσπη θα επιστρέψει στους γνωστούς λασπολόγους, έρχεται η ώρα που η σκευωρία θα καταπέσει με πάταγο», υποστήριξε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης που θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, και έκανε λόγο για κατασκευασμένη, από γνωστά κέντρα, σκευωρία που δεν τον ήθελαν στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Δήλωσε ωστόσο βέβαιος ότι η αλήθεια θα λάμψει.
Σε δίκη παραπέμπονται άλλα 17 άτομα, μεταξύ αυτών, ο επί σειρά ετών συνεργάτης του τέως δημάρχου, πρώην γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, οι πρώην αντιδήμαρχοι Οικονομικών Μιχάλης Ζορπίδης, Θεόδωρος Αθανάσαρος και Αναστάσιος Γερογιάννης, ο φερόμενος ως «πρωταγωνιστής» του σκανδάλου, πρώην ταμίας του δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, καθώς επίσης άλλοτε προϊστάμενοι και ανώτεροι υπάλληλοι υπηρεσιών/τμημάτων των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου. Η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του δήμου ανέρχεται, σε 51,4 εκατ. ευρώ και δημιουργήθηκε κατά το διάστημα από το 1997 έως το 2007.


(πηγή: naftemporiki.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More