Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Τα νέα της πόλης με μια ματιά...

Φεστιβάλ ταινιών, αθλητισμός και θέματα της Θεσσαλονίκης εντάσσονται στο σημερινό πρόγραμμα της πόλης.

από την Κατερίνα Βουγιούκα


Σήμερα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Στις 2:00 το μεσημέρι θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης με 51 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Ανάμεσα στα άλλα θέματα που θα συζητηθούν είναι : 

- Έγκριση υποβολής πρότασης για την χρηματοδότηση του έργου «Μελέτη Αναθεώρησης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Θεσσαλονίκης».
- Διάθεση κοινοχρήστου χώρου για την πιλοτική λειτουργία κυριακάτικης αγοράς παλαιών αντικειμένων στο «Πεδίο του Άρεως».
- Έγκριση υποβολής αιτήματος προς την Ε.Υ.Α.Θ. ΠΑΓΙΩΝ για την δωρεάν παραχώρηση ιδιοκτησίας της (εντός χαρακτηρισμένου χώρου σχολείου στο οικοδομικό τετράγωνο μεταξύ των οδών Κ. Καραμανλή–Π.Συνδίκα – Αρτέμιδος – Ναθαναήλ) προς το Δήμο Θεσσαλονίκης.
- Συγκρότηση επιτροπών καταλληλότητας των σχολικών χώρων για την ανέγερση του 12ου 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και του 1ου 2/θέσιου Νηπιαγωγείου (Δημοτική Κοινότητα Τριανδρίας).
- Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2012 για την ανάθεση ηλεκτρομηχανολογικής μελέτης της προσθήκης στο κτιριακό συγκρότημα του 5ου Γυμνασίου στην οδό Κριεζώτου.

Σε λειτουργία και πάλι το κολυμβητήριο της Τούμπας
Από τη Δευτέρα 21 Μαΐου θα αρχίσει και πάλι να λειτουργεί το κολυμβητήριο της Τούμπας μετά από ένα μεγάλο διάστημα που παρέμεινε κλειστό λόγο κακοτεχνιών. Το κολυμβητήριο θα λειτουργεί με νέες μειωμένες τιμές στα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης αλλά και δωρεάν για κάποιες κατηγορίες. Η τιμή για την ελεύθερη κολύμβηση ενηλίκων θα κοστίζει 4 ευρώ για μία φορά, 45 ευρώ το μήνα και 80 ευρώ το δίμηνο. Στα τμήματα εκμάθησης ενηλίκων το κόστος της εγγραφής είναι 10 ευρώ, για ένα μήνα 20 ευρώ και 25 ευρώ για 12 παρουσίες σε διάστημα δύο μηνών. Για τα τμήματα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά, η εγγραφή κοστίζει 5 ευρώ και το κόστος ανέρχεται σε 10 ευρώ το μήνα και σε 15 ευρώ για 12 παρουσίες σε διάστημα δύο μηνών. Το τμήμα υδρογυμναστικής κοστίζει 30 ευρώ το μήνα με 10 ευρώ την εγγραφή και 35 ευρώ για 12 παρουσίες σε διάστημα δύο μηνών. Το κολυμβητήριο μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνοι, τα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, άτομα με αναπηρία άνω του 67%, δικαιούχοι προνοιακού επιδόματος και άτομα άνω των 65 ετών. Επίσης 50% έκπτωση έχουν οι μαθητές, οι φοιτητές και οι σπουδαστές δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ.

Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους στη Θεσσαλονίκη
Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, το οποίο δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις καινοτόμες ιδέες τους. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 18 με 20 Μαΐου, στο θέατρο «Αλέξανδρος» του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Θοδωρή Μαραγκό καθώς και παράλληλες εκθέσεις φωτογραφίας, ζωγραφικής και κοσμημάτων, master class,  σεμινάρια και events με θέμα τον κινηματογράφο. Με τη λήξη θα δοθούν βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου, μοντάζ, φωτογραφίας, Α’ ανδρικού και Α΄ γυναικείου ρόλου, Video clip, video art, καθώς και βραβείο κοινού. Συνολικά στο Φεστιβάλ θα συμμετέχουν 60 ταινίες από όλη την Ελλάδα και 22 στο διαγωνιστικό μέρος.

«Καφέ της Επιστήμης» στο ΝΟΗΣΙΣ
Υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου, του Βρετανικού Συμβουλίου και του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ σήμερα στις 6:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ακόμα ένα «Καφέ της Επιστήμης» με θέμα την εξελικτική διάσταση του αθλητισμού. Ο Γιώργος Γρούϊος, καθηγητής Κινητικής Συμπεριφοράς στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ θα απαντήσει σε ερωτήματα και προβληματισμούς που έχουν σχέση με τον αθλητισμό και την ανθρώπινη φύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More