Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η νέα πρώτη κυρία της Γαλλίας φέρνει ξανά τη γοητεία στα "Ηλύσια"...


Μια πολύ δυναμική πρώτη κυρία έχει πλέον η Γαλλία, που δεν δίστασε από την πρώτη κιόλας συνέντευξή της να πετάξει τα καρφιά της προς την προκάτοχό της, Κάρλα Μπρούνι. 
από τον Κώστα Μανιάτη

Η Βαλερί Τριερβελέρ, σύζυγος του θριαμβευτή των προεδρικών εκλογών, Φρανσουά Ολάντ, υπογράμμισε ότι θα κάνει ό τι μπορεί για να «αντιπροσωπεύσει την εικόνα της Γαλλίας», αλλά σε καμία περίπτωση δεν σκέπτεται να μετατραπεί σε «διακοσμητικό στοιχείο».
«Επιθυμώ διακαώς να αντιπροσωπεύσω την εικόνα της Γαλλίας, να προσφέρω τα απαραίτητα χαμόγελα, να είμαι καλοντυμένη, να δίνω μία ωραία εικόνα, αλλά δεν θα πρέπει αυτό να σταματήσει εκεί. Δεν πρόκειται εγώ να γίνω γλάστρα», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα The Times η Βαλερί Τριερβελέρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη γυναίκα στη σύγχρονη ιστορία της Γαλλίας που θα παίξει τον ρόλο της πρώτης κυρίας, χωρίς να είναι παντρεμένη με τον πρόεδρο.


Η 47χρονη δημοσιογράφος του πολιτικού ρεπορτάζ, έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή της να συνεχίσει να εργάζεται παρά την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία,ενώ ως έμπνευσή της θεωρεί περισσότερο τις Ντανιέλ Μιτεράν και Χίλαρι Κλίντον.Μάλιστα, όταν ο δημοσιογράφος επιχείρησε να την συγκρίνει με τη Μισέλ Ομπάμα, εκείνη έγινε έξαλλη: «Όταν μου λέτε 'είσαστε το αντίστοιχο της Μισέλ Ομπάμα' δεν πιστεύω ούτε στα μάτια, ούτε και στ' αυτιά μου»!
Η νέα πρώτη κυρία της Γαλλίας -την οποία τα ΜΜΕ την αποκαλούν «ροντβάιλερ» έπειτα από σοβαρό επεισόδιο με δημοσιογράφο της Le Monde- είπε επίσης ότι σε αντίθεση με την προκάτοχό της, Κάρλα Μπρούνι, δεν φοράει ποτέ «ρούχα, ή συνολάκια σχεδιαστών». Το ίδιο καυστική ήταν και με τους «αυλικούς» που άρχισαν να μαζεύονται γύρω από τον Ολάντ: «Τους βλέπω πολύ περισσότερο απ' ό,τι στην περίοδο όπου δεν υπήρχαν παρά πέντε άνθρωποι στον περίγυρό του».



Η Τριερβελέρ δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι σκέφτεται να μετακομίσει στο πολυτελές Μέγαρο των Ηλυσίων, κυρίως γιατί λυπάται τους γείτονες στη συνοικία όπου ζει με τον Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι και όχι τόσο για τις ανέσεις της προεδρικής κατοικίας: «Ο δρόμος κλείνει όποτε πρέπει να αναχωρήσει ο Φρανσουά Ολάντ και ο κόσμος που μπαινοβγαίνει πρέπει να ελέγχεται συνεχώς».
Όταν η συνέντευξη έγινε πιο προσωπική και έπρεπε να μιλήσει για τον χαρακτήρα του Ολάντ, με τον οποίο έχει σχέση από το 2005, η Τριερβελέρ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εδώ και καιρό πιστεύω στο μέλλον του. Και είναι χάρη στην προσωπική μου γνώση του ανθρώπου που ανακάλυψα ότι αυτό που ενδέχεται να φανεί ως αδυναμία είναι στην ουσία μεγάλη δύναμη. «Αφοπλίζει τον αντίπαλό του. . . τείνει το χέρι σε κάποιον που κρατά στο δικό του μαχαίρι. Έχει κατορθώσει να μεταβάλλει πολλούς τέτοιους ανθρώπους. Έχει μία απίστευτη δύναμη. Είναι επίσης ένας άνθρωπος ευχάριστος και εύκολος στη συμβίωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More