Τρίτη 8 Μαΐου 2012

O... "λύκος" της Wall Street!!!


Ο Μάρτιν Σκορσέζε χρίζει για Πέμπτη φορά πρωταγωνιστή του τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο στην ταινία “The Wolf of Wall Street” που από τον τίτλο της και μόνο ιντριγκάρει για μια ιστορία πιο επίκαιρη από ποτέ.
Το στόρι βασίζεται στην αληθινή περιπέτεια που έζησε στα «σαγόνια των καρχαριών» της Γουόλ Στριτ, ο Τζόρνταν Μπέλφορτ ο οποίος από απλός χρηματιστής ανελίχθηκε σε χρόνο-μηδέν σε βασικό παίκτη του χρηματιστηρίου φθάνοντας σε σημείο να χειραγωγήσει την χρηματιστηριακή αγορά και να καταδικαστεί σε φυλάκιση 22 μηνών για απάτη. Ναρκωτικά, χλιδάτη ζωή και οικονομικές απάτες , ήταν ο τρόπος ζωής του Μπέλφορτ τη δεκαετία του ’90 μέχρι που “πιάστηκε στη φάκα” από το FBI αφού πρώτα είχε προλάβει να «φάει» από επενδυτές και από «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος, 200 εκατομμύρια δολάρια. Μετά την καταδίκη του, υποχρεώθηκε από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών , να επιστρέψει στους επενδυτές του το ποσό των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.
Ο Μπέλφορτ, μετά την εκτέλεση της ποινής του, επανήλθε μετανιωμένος για τον πρότερο ανέντιμο βίο του γράφοντας δύο αυτοβιογραφίες για όλα τα βρώμικα μυστικά της Γουόλ Στριτ όπως ο ίδιος τα έζησε, με τα βιβλία του να γνωρίζουν τεράστια επιτυχία αφού μεταφράστηκαν σε 18 γλώσσες και κυκλοφόρησαν σε 40 χώρες. Παράλληλα συνεχίζει μέχρι και σήμερα να δίνει κερδοφόρες διαλέξεις για το πώς να πετύχεις χωρίς να απωλέσεις την ηθική σου ακεραιότητα.
Αυτή η αληθινή ιστορία για τα παρασκήνια της Γουόλ Στριτ τα οποία σπανίως αποκαλύπτονται με ονόματα και στοιχεία, προσέλκυσε το ενδιαφέρον του θρυλικού και ίσως μεγαλύτερου εν ζωή Αμερικανού σκηνοθέτη ο οποίος κάνει και την παραγωγή της ταινίας σε συνεργασία με τον αγαπημένο του πρωταγωνιστή Λεονάρντο Ντι Κάπριο που θα υποδυθεί φυσικά τον Μπέλφορτ.
Το σενάριο υπογράφει ο Τέρι Γουίντερ, σεναριογράφος των επίσης θρυλικών ,τηλεοπτικών “Sopranos” και , δεδομένης της συγκεκριμένης προϋπηρεσίας του, είναι αναμφισβήτητα ο κατάλληλος άνθρωπος για να αφηγηθεί μια ιστορία με sex , drugs, απάτες και μαφία.
Ο «Λύκος της Γουόλ Στριτ» αναμένεται να βγει στις αίθουσες το 2013 και όπως αποκάλυψε ο αληθινός Μπέλφορτ, το πρότζεκτ ήταν υπό συζήτηση και διαπραγματεύσεις εδώ και τέσσερα χρόνια κι αφού πέρασε πρώτα από τα χέρια του Ρίντλεϊ Σκοτ. Ο ..λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται καθώς η ταινία σίγουρα εξασφαλίζει ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα στον Μπέλφορτ και αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις στα βιβλία του αλλά το σούπερ δίδυμο Σκορσέζε/Ντι Κάπριο παραμένει φειδωλό στις δηλώσεις του αφήνοντας μόνο να εννοηθεί ότι η ταινία θα είναι πολύ αποκαλυπτική  για τους μηχανισμούς που κινούν την παγκόσμια οικονομία.  Σίγουρα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες της επόμενης κινηματογραφικής σεζόν που τυγχάνει ( ;) να είναι και μια από τις πιο ρεαλιστικές μιας νέας εποχής που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης. Η για να το πούμε πιο σωστά, τα σημάδια ήταν εκεί , εμείς δεν το βλέπαμε ή δεν μας άφηναν να το δούμε. Περισσότερα , προσεχώς coming to a theater near you

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More